Nagels voor de behandeling 

   Nagels na de behandeling 

Stel een bezoek aan de pedicure nooit te lang uit. Mensen hebben diverse redenen om een bezoek uit te stellen: angst voor een pedicurebehandeling, schaamte, financieel, angst om met corona besmet te worden, het nog zelf willen knippen ook al lukt dat niet meer..........enzovoorts   

Lange nagels gaan pijn doen met lopen en zeker in schoenen. Veel te lange nagels kunnen zelfs omkrullen en in de huid gaan groeien met wonden als gevolg.

 

 Likdoorn voor de behandeling 

   Likdoorn na de behandeling 

Een likdoorn, ook wel eksteroog of eeltpit genoemd, kan op diverse plaatsen voorkomen: tussen de tenen, aan de buitenkant van een teen, onder de bal van de voet, onder de hiel enzovoorts.

Een likdoorn ontstaat door druk en wrijving. Eerst ontstaat er een plek met eelt en als die de diepte in gaat groeien, dan is het een likdoorn. Hoe langer deze blijft zitten hoe dieper hij gaat en hoe pijnlijker het wordt.

 

Eelt kan op diverse plaatsen voorkomen: aan de buitenkant van een teen, onder de bal van de voet, onder de hiel enzovoorts.

Eelt ontstaat door druk en wrijving. Meestal zijn de schoenen de oorzaak: te klein of te smal, niet genoeg ruimte bij de tenen, versleten binnenzool, slippers met een opstaande rand, waardoor er een hele eeltrand ontstaat langs de hielen.

 

 

 Eelt voor de behandeling 

 Eelt na de behandeling